piątek, 6 listopada 2015

Bananowe brownies jaglane



Kolejna dietetyczna propozycja. Idealna na jesienny weekend ponieważ przy deszczowym listopadzie dawka czekolady jest jak najbardziej wskazana. Poziom hormonów szczęścia na pewno wzrośnie po solidnym kawałku tego ciasta :) A na dodatek ciasto jest bezglutenowe i bardzo zdrowe! Dzięki kaszy jaglanej ma właściwości odkwaszające organizm.

Składniki:
  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
  • 1 szklanka wrzątku
  • 1/2 szklanki kakao
  • 3 małe lub 2 duże banany
  • 1 jajko
  • 1/3 szklanki oleju
  • 1/3 szklanki mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • garść migdałów
  • miód do dosłodzenia
Kaszę jaglaną zalać wrzątkiem i gotować do wyparowania wody. Gdy kasza odrobinę ostygnie zblędować ją wraz z bananami na gładką masę. Następnie dodać pozostałe składniki i dokładnie zmiksować. Masę przelać do formy 28x18 wyłożonej papierem do pieczenia i ułożyć na górze migdały lub inne orzechy.
Piec przez ok. 35-40 minut w temperaturze 180 C. Smacznego :)







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz