środa, 24 lutego 2016

Orzechowe szaszłyki z kurczaka z makaronem ryżowym


Wiecie co? Kocham masło orzechowe i od jakiegoś czasu makaron ryżowy. To danie jest ucieleśnieniem moich ulubionych smaków. Niebo w gębie. Kurczak dzięki marynacie z masła orzechowego nabiera niesamowitej kruchości i niebanalnego smaku. Nic tylko jeść :))

Składniki:
  • 1 pierś z kurczaka
  • 2 pełnie łyżki masła orzechowego
  • 1 łyżka mleka
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • makaron ryżowy
  • sos sojowy
  • 2 plasterki ananasa z puszki
  • ziarenka granatu
Pierś pokroić na drobne kawałeczki. Masło orzechowe, mleko i przyprawy dokładnie wymieszać. Marynować kurczaka przez co najmniej 1 godzinę. Makaron ugotować w wodzie z sosem sojowym. Ananasa pokroić w kostkę i wymieszać z ugotowanym makaronem. Kurczaka nabić na patyczki i smażyć na patelni na oleju kokosowym. 
Kurczaka układać na makaronie, posypać ziarenkami granatu :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz