poniedziałek, 4 kwietnia 2016

Truskawkowy pudding chia


Jak pewnie część z was wie... wykonanie puddingu chia to jedna z najprostszych rzeczy na świecie! Ale dobrze wiem, że same ziarenka z posłodzonym mlekiem potrafią się znudzić... i trzeba wymyślać nowe wersje by dalej jeść ten "superfood"! ;) a więc u mnie dziś chia na mleku truskawkowym ;)

Składniki:
  • 1/2 szklanki mleka
  • 100/150 g truskawek (mogą być mrożone)
  • łyżeczka miodu
  • dodatkowo granola z jagodami goji
Rozmrożone truskawki zblendować z mlekiem i miodem. Przelać do przeźroczystego naczynia. Do truskawkowego mleka dodać ziarenka chia i dokładnie wymieszać, odstawić do lodówki na minimum 3 godziny. W tym czasie od czasu do czasu mieszać zawartość naczynia.
Pudding najlepiej smakuje na zimno podawany na przykład jak u mnie z granolą, ale warto dodać także świeże owoce! :)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz