sobota, 11 lipca 2015

Placuszki z jagodami




Jedne ze smaczniejszych placuszków, które robiłam :) jagody dodają niesamowitej wilgotności a przede wszystkim smaku. Mówię wam, są one na prawdę wyjątkowe. Polane jogurtem staja się jeszcze lepsze i delikatniejsze ;) 

Składniki:
  • 3/4 szklanki kremowego jogurtu greckiego
  • 3 łyżki mleka
  • 1 jajko
  • 3/4 szklanki mąki gryczanej
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżka cukru
  • szczypta soli
  • 200 g jagód
Mokre składniki umieścić w misce i dokładnie wymieszać. Następnie dodać cukier i szczyptę soli. Mąkę i sodę przesiać i delikatnie dodawać do ciasta, łyżka po łyżce. Dodać jagody i wmieszać jeszcze delikatniej niż mąkę ;)
Smażyć do zezłocenia z obydwu stron, podawać ciepłe :)












Brak komentarzy:

Prześlij komentarz