Jedne ze smaczniejszych placuszków, które robiłam :) jagody dodają niesamowitej wilgotności a przede wszystkim smaku. Mówię wam, są one na prawdę wyjątkowe. Polane jogurtem staja się jeszcze lepsze i delikatniejsze ;)
Składniki:
- 3/4 szklanki kremowego jogurtu greckiego
- 3 łyżki mleka
- 1 jajko
- 3/4 szklanki mąki gryczanej
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżka cukru
- szczypta soli
- 200 g jagód
Mokre składniki umieścić w misce i dokładnie wymieszać. Następnie dodać cukier i szczyptę soli. Mąkę i sodę przesiać i delikatnie dodawać do ciasta, łyżka po łyżce. Dodać jagody i wmieszać jeszcze delikatniej niż mąkę ;)
Smażyć do zezłocenia z obydwu stron, podawać ciepłe :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz